1. Startsiden
  2. Nyheter
  3. Arrangement

Safer Internet Day 2024 - se opptak av sendingen her

Safer Internet Day 2024

Hvilket skadelig innhold utsettes barn og unge for på sosiale medier? Og hva du gjøre for å skape en tryggere digital hverdag for barna. Det ser vi nærmere på under Safer Internet Day 2024. Les mer om hvordan du kan delta og engasjere deg på #SID2024.

Sted
Digitalt arrangement
Tid

Se opptak av sendingen her

Norske barn blir digitale i ung alder – mer enn ni av ti får sin egen mobil innen de fyller ti år. Men hvordan kan vi sørge for at de ikke utsettes for skadelig innhold på sosiale medier? Hvordan opplever en 10 – 15 åring selv innholdet de møter på sosiale medier? Hva gjør de når de opplever noe ubehagelig? Hva er foreldre bekymret for? Og hva ville aldersgrensen vært på en typisk TikTok-feed?

Det skal vi se nærmere på 6. februar, når vi inviterer foreldre og alle som jobber med barn og ungdom til et digitalt møte om barn og skadelig innhold. Medietilsynet vil legge fram ferske funn fra en kvalitativ undersøkelse om skadelig innhold, og Politiet deler sine erfaringer fra arbeidet i nettpatruljen. Her kan du også sende inn dine spørsmål underveis i sendingen og få svar fra fagpersoner.

Sendingen blir strømmet direkte på Medietilsynets Facebook-profil. Her vil det være mulig å stille spørsmål underveis i sendingen og få svar direkte fra fagfolk på området.

Program og deltakere Safer Internet Day2024

  • Velkommen
    Mari Velsand, direktør i Medietilsynet
  • Hva ville aldersgrensen på en TikTok-feed blitt?
    Trude Kanestrøm og Ove Watne, seniorrådgivere i Medietilsynet
  • Hvordan kan vi få barn og unge til å dele både positive og negative digitale opplevelser?
    Line Indrevoll Stänicke, førsteamanuensis ved Psykologisk institutt på Universitetet i Oslo
  • Hvordan jobber politiet med å fjerne ulovlig og skadelig innhold i sosiale medier?
    Anne Katrin Storsveen Oppegaard, leder for politiets nettpatrulje i Oslo, Asker og Bærum
  • Avslutning
    Mari Velsand, direktør i Medietilsynet

Om Safer Internet Day

I løpet av årene har Safer Internet Day blitt et landemerke for de som jobber med teknologi og digital trygghet, særlig for barn. Det startet som et initiativ fra EU SafeBorders-prosjektet i 2004, og ble tatt opp av Insafe-nettverket som en av de tidligste tiltakene i 2005. Siden har Safer Internet Day vokst utenfor sin tradisjonelle geografiske sone,og feires nå i omtrent 180 land og territorier over hele verden.

Logo for Connecting Europe Facility, som samfinansierer Safer Internet Day 2023