Nytt fra Medietilsynet
Medietilsynet har signert felleserklæring om trygg digital hverdag for barn og unge
Sammen med 34 andre instanser har Medietilsynet signert en erklæring for en tryggere digital hverdag for barn og unge.
Felleserklæringen ble signert på et møte i regi av Barneombudet 12. februar. Som en del av erklæringen har de som signerte den forpliktet seg til å gjennomføre konkrete tiltak i løpet av dette året.
– Barn og medier er en viktig del av Medietilsynets arbeid med kritisk medieforståelse, som er et sentralt satsingsområde for oss. Vi jobber kontinuerlig både med å utvikle innsikt, råd og verktøy, både for barn og foreldre, sier Velsand.
Disse tiltakene skal Medietilsynet gjennomføre i 2020
• Bidra til økt innsikt og kompetanse gjennom den nasjonale Barn og medier- undersøkelsen.
• Utvikle et læringsopplegg om algoritmer, bildemanipulering og kildekritikk for å styrke unges kritiske medieforståelse og deres evne til å vurdere innhold i medier
• Utvikle et samtaleverktøy for familier for å styrke kommunikasjon mellom foreldre og barn om nettrelaterte problemstillinger
Medietilsynet ønsker en nasjonal strategi
Medietilsynet er i likhet med Barneombudet opptatt av at arbeidet med å utvikle barn og unges kritiske medieforståelse både må styrkes og koordineres.
– Vi mener det nå er på tide med en nasjonal strategi på området barn og medier. Selv om det er mange positive sider med barns digitale liv, er det også utfordringer vi må ta på alvor. Det gjelder for eksempel digital mobbing, kommersielt press, kroppspress og eksponering for skadelig innhold. Her bør innsatsen både styrkes og koordineres, sier Velsand.